Tenke langsiktig fremfor kortsiktig

Gjennom livet går vi gjennom ulike livsfaser. Kanskje du planlegger å få barn innen noen år, eller kanskje du er i den fasen i livet hvor barna flytter ut?

Boligen du kjøper skal reflektere livssituasjonen du befinner deg i, og den du kommer til. 

Størrelsen på boligen og muligheten for å bygge ut eller endre planløsning, kan være lurt å tenke på. I tillegg bør du tenke over boligens beliggenhet og nabolag. Hvor viktig vil det være for deg i årene fremover når det kommer til tilgjengelighet til kollektivtransport, barnehage, skole, treningssenter eller matbutikk?

Ta en gjennomgang av økonomien din

Hvordan er økonomien din etter at faste utgifter som renter, avdrag, fellesutgifter, strøm, mat og andre lån er betalt? Hva ønsker du å gjøre med pengene du har igjen – spare, investere, reise eller noe annet? Budsjettkalkulatoren kan være et nyttig verktøy for å få en oversikt over gjennomsnittstall for utgifter og inntekter.

 Det kan også være lurt å bruke lånekalkulatoren, som hjelper deg til å se hvor mye du kan låne, og hvor mye du kan forvente i renter og avdrag. Ønsker du å søke finansieringsbevis kan du gjøre det her.

En gjennomgang av økonomien din legger et godt grunnlag for boligkjøpsprosessen. Det kan være lurt å avtale en rådgiversamtale i banken, for å få hjelp til å kartlegge planer, mål og muligheter.